Tipy na rande v pohodlí domova

Co si budeme povídat. Vyrazit s partnerem na rande do víru velkoměsta (nebo alespoň města) je s dětmi složitější. Zajistit hlídání, zaplatit hlídání a v neposlední řadě zařídit, aby žádné dítě neonemocnělo. Prostě hračka (:

A tak se hodí mít po ruce pár nápadů na to, jak strávit neobyčejný večer ve dvou doma. Žádné rozsáhlé přípravy, a zařizování, rozumné výdaje a přitom si můžete užít kvalitní čas s partnerem.

Kultura z pohodlí obývacího pokoje

Jestli se vám stýská po večerech v kině nebo divadle, nemusíte truchlit. Divadelní představení můžete shlédnout i ze své pohovky v obývacím pokoji. Což je hlavně pro nás mimopražské skvělé (: Zkuste například platformu www.dramox.cz. Funguje na principu předplatného za 299,- Kč měsíčně (čili zhruba za cenu jedné vstupenky do divadla), a počet představení, která můžete shlédnout, není nijak omezen. Na 7 dní můžete Dramox vyzkoušet zdarma a předplatné můžete kdykoli ukončit.

Pokud vás divadlo nezajímá a baví vás spíš filmy, zkuste se podívat na www.aerovod.cz. Najdete tu českou filmovou klasiku i spoustu skvělých zahraničních filmů. Je tu někdo, kdo má rád skandinávské černé komedie tak moc, jako já? (: Výhodou je, že Aerovod nefunguje pouze na bázi předplatného, ale za pár desítek korun si můžete vybrat jen film, o který máte zájem a hned si ho přehrát.

Kde hledáte nové dobré filmy vy?

Vzpomínkový večer

Na co ze své společné minulosti s partnerem rádi vzpomínáte? Na divoké večírky, sportovní akce nebo dovolené? My s mužem určitě na dovolené. Máme z nich doma obrovské tlusté fotoknihy, které jsou plné nejen fotek, ale i deníkových zápisků, které jsme si kdysi začali na dovolených psát. Takže si připomínáme nejen krásná místa, která jsme navštívili, ale i to, co nás kde překvapilo, co se tenkrát povedlo a co už tolik ne. A taky se samozřejmě bavíme tím, jak jsme legračně vypadali (: Čas od času knihy vytáhneme, nalijeme si sklenku vína a vzpomínáme, jak jsme cestovali po dalekých zemích.

Puzzle

Kupte si puzzle a můžete strávit ne jeden, ale hned několik večerů skládáním košíku plného štěňátek, alpské krajiny hrající neuvěřitelnými barvami nebo mapy světa.

A jestli chcete tuhle činnost učinit zábavnější, vyberte puzzle s děsným motivem, složte je, nalepte a zarámujte a věnujte je někomu, kdo si je zaslouží mít na zdi!

Speciální večeře

Co si takhle naplánovat společné vaření jídla, které má pro vás nebo pro partnera speciální význam? Možná jste si ho spolu dali na první schůzce nebo jste ho objevili v zapadlé vesnické restauraci na dovolené.  Zkuste zapátrat v paměti, jestli se vám podaří na takový pokrm přijít.

My jsme s mužem před pár lety v Patagonii po návratu z několikadenní túry vyrazili do restaurace a muž si objednal Locro, jídlo o kterém jsme do té doby neslyšeli. Je to jídlo typické pro oblasti And, kde žili v minulosti indiánské kmeny a připravuje se z kukuřice, masa a fazolí. Romantika, já vím. Locro je ale výborné a pro mého muže je to jedna z oblíbených vzpomínek na Chile. Jisté je, že ho spolu během podzimu uvaříme.

Určitě bude jiné, než to, které jsme ochutnali v Patagonii, ale těším se na tu nostalgii, která bude vaření provázet. Zavzpomínáme si na túru, kterou jsme před tím absolvovali (snad nepřijde na přetřes to, že jsme si na ní vzali málo jídla a poslední den jsme každý snědli jen jednu sušenku ke snídani a pak šli 10 km zpátky do civilizace a že jsem byla možná z nedostatku jídla malinko protivná a nálada se mi vrátila až po dvou palačinkách a párku v rohlíku, které jsem do sebe nacpala hned, jak jsme došli zpět do El Chalténu).

Osvědčený film

Máte film, který jste spolu už viděli 20x a pořád vás oba baví? A kdy jste ho viděli naposledy? My jich máme několik, ale už si nemůžu ani vzpomenout, kdy jsme některý z nich viděli naposledy. Viním Netflix. Nejraději asi koukáme na Dobrý ročník a nebo Boj sněžného pluhu s mafií (ale ten není pro slabé povahy). A vy? Za tipy v komentářích budu opravdu ráda, ať rozšíříme repertoár (:

Protože máme v půjčovně s hračkami napilno, nedaří se mi připravit dost článků na blog, abych je mohla publikovat každý týden. Až do odvolání tedy bude nový článek připravený vždycky ob týden. Mezitím se uvidíme na Instagramu a Facebooku.

Mějte se dobře a užívejte krásný podzim,

Martina