Je půjčovna hraček šetrná k životnímu prostředí?

Možná vás překvapí, že 75% hraček, které děti dostanou, skončí už po týdnu opuštěných a v zapomění. Rodiče, příbuzní a známí v dobré víře často utratí velké množství peněz a přinese to pramalý užitek a radost. Navíc to znamená, že velké množství hraček, na jejichž výrobu se spotřebuje nemalé množství přírodních zdrojů (dřevo, energie, ropa), je vyrobeno prakticky zbytečně, jen kvůli týdnu zábavy.

Průměrně se ročně za hračky pro jedno dítě v České republice utratí zhruba 6 000,- Kč (včetně Vánoc, narozenin a dárků od rodičů i ostatních členů rodiny, známých a podobně). Když vezmeme v úvahu, že 3/4 z těchto hraček se nesetkají u dětí s úspěchem, znamená to průměrně 4 500,- Kč vyhozených z okna každý rok (a to se bavíme pouze o hračkách).

Co kdyby existovala možnost, jak mohou chytří rodiče jako vy velkou část z těchto peněz ušetřit? A navíc dopřát svým dětem něco extra, neobyčejného a zábavného jako bonus? Pokud nás ještě neznáte, dovolte nám, abychom se představili – jsme Toys and stories, online půjčovna hraček. Tím, že půjčujeme hračky více dětem, je možné jich vyrobit méně. A každá malá úspora se počítá a dohromady je z těchto malých dílčích úspor jedna velká úspora, na kterou můžeme být společně hrdí. Proč rodiče rádi využívají našich služeb?

  • Máme na výběr nepřeberné množství hraček, které si u nás můžete půjčit, a to pro děti od narození do cca 6 let věku
  • Po registraci na našem webu si můžete vybrat předplatné, které pro vás bude to pravé ořechové
  • A pak už si v klidu svého obývacího pokoje vytipujte hračky, které chcete půjčit a mějte je doma tak dlouho, jak budou vaše děti bavit
  • Až děti hračky omrzí, vraťte nám je a vyberte si jiné 
  • Fungujeme na bázi předplatného (měsíčního, půlročního nebo ročního) a začínáme již na 239,- Kč/měsíc + doprava

Je pravda, že půjčované hračky mohou být trochu opotřebované. Hrají si s nimi koneckonců děti a užívají si s nimi spoustu legrace. Můžete si ale být jistí, že hračky jsou dezinfikovány po každé zápůjčce a pečlivě zkontrolovány, aby byly bezpečné a připravené na další hraní.

Kromě toho, že sdílení hraček je prospěšné pro životní prostředí, učí děti dělit se s ostatními. A na druhou stranu od našich rodičů-předplatitelů víme, jak moc se děti těší na nové hračky, které spolu s rodiči vyberou. Jsou to pokaždé takové malé Vánoce.

Při vracení hraček máte příležitost dětem vysvětlit, že teď přijde čas pro někoho dalšího, aby si s hračkami pohrál. Pokud se samozřejmě nejedná o srdeční záležitost a nerozhodnete se některou z hraček si ponechat (:

Samozřejmě, že při půjčování se hračky přepravují k našim zákazníkům a zpět k nám. Tuto dopravu poctivě offsetujeme a to finanční podporou projektu Sázíme budoucnost, který si vytkl za cíl vysadit v České republice 10 milionů stromů ve městech i v krajině a dělá to opravdu skvěle. A my jsme i s vámi do něj společně zapojení, což nás ohromně těší. Více si o projektu můžete přečíst zde https://www.sazimebudoucnost.cz. Doprava hraček na krátké vzdálenosti po Česku navíc není tak zlá v porovnání s dopravou na dlouhé vzdálenosti z Asie, kde se prakticky všechny hračky vyrábí.

Pro zasílání hraček používáme recyklované obalové materiály (použité kartonové krabice, použitou bublinkovou fólii) a papírové lepící pásky pro snadnou recyklaci. Tiskneme na recyklovaný papír a tiskneme ale jen to, co je nezbytně nutné. Hračky vám posíláme v látkových sáčcích, což je při přepravě chrání před poškozením a sáčky po vyprání a dezinfikování používáme znovu a znovu. 

Navíc si můžete být jistí, že pokud byste s našimi službami nebyli spokojení, vrátíme vám peníze za předplatné, jakmile nám vrátíte zapůjčené hračky. Za kvalitou poskytovaných služeb si stojíme.

Zaregistrovat se můžete kliknutím na odkaz níže a hračky vám odešleme klidně ještě dnes.


varianty předplatného

A kdybyste měli nápad, jak bychom mohli být ještě více ohleduplní k životnímu prostředí, dejte nám vědět. Budeme rádi.

Hezký týden,

Martina