Proč rodiče (i děti) tak rádi využívají půjčovnu hraček

Služba, kterou nabízíme, je u nás naprosto ojedinělá, ale zdá se, že velmi vyhovuje rodičům i dětem. S dětmi je to jasné. Zeptejte se jich, jestli by si chtěly vybrat hračky z obrovské nabídky a nechat si je poslat domů, aby si s nimi mohly hrát. Rodiče zase těší, že když hračky děti přestanou bavit, mohou je vrátit a vyměnit za jiné a tak stále dokola. Jediný problém bude vybrat  ty pravé hračky, protože nabídka je opravdu široká. Jak se na půjčování hraček dívají rodiče, kteří s ním mají zkušenosti a proč je u nich tak populární? Zeptali jsme se “našich” rodičů, z jakých důvodů si u nás začali hračky půjčovat a teď se s vámi o ně podělíme.

1. Nejsme doma zaplavení hračkami, ale přitom si děti mohou vyzkoušet všechno

Mít velké množství hraček může být složité. Je problém udržet v nich pořádek, děti konkrétní hračku mezi ostatními těžko hledají a prodej použitých hraček, které už vypadly z hitparády, je časově náročný. Rodiče, kteří pořídili dětem naše hračkové předplatné si pochvalují, že jejich děti mohou postupně vyzkoušet všechny hračky, o které mají zájem a vrátit je, když už o ně děti zájem neprojevují.

2. Děti se učí o věci pečovat

Hračky jsou hračky a postupem času je na nich vidět, že s dětmi zažily svoje. To je v pořádku. Na druhou stranu máte s půjčenými hračkami jedinečnou příležitost dětem vysvětlit, že je potřeba být opatrný a o půjčené hračky se hezky starat. Protože až je vrátíte, půjčí si je někdo další, kdo si s nimi bude také hrát. “Naši” rodiče si pochvalují, že si děti zvyknou lépe se starat i o svoje vlastní hračky, nejen o ty půjčené.

3. Půjčit si můžete i velké hračky, které byste jinak neměli kam uložit

Velké hračky jsou tak zábavné – odrážedlo, dům pro panenky, Montessori domeček plný aktivit a spousta dalších. Všechno jsou to krásné hračky, které chceme dětem dopřát, ale kam je uložit, když žijete v bytě, který není nafukovací? Půjčené hračky se u vás pravděpodobně zabydlí jen na několik týdnů a potom o ně bude zase zakopávat někdo jiný, kdo si je půjčí po vás…a nemusíte se stěhovat do většího (:

4. Menší dopad na životní prostředí

Půjčování hraček znamená, že se jich může vyrobit méně. Tím společně s našimi předplatiteli šetříme přírodní zdroje. A šetříme také emise spojené s dopravou hraček zpravidla z Asie. My již přepravujeme hračky mezi našimi zákazníky na krátké vzdálenosti a všechny emise poctivě offsetujeme. Používáme recyklované obaly pro expedici hraček a dbáme na to, aby byly balíčky co nejmenší a nepřepravovali jsme zbytečně vzduch. Za každého z našich předplatitelů přispíváme na vysazování stromů v České republice – o tom podrobněji někdy jindy.

5. Hračkové předplatné šetří peníze i čas

Nejen naši předplatitelé, ale i jejich příbuzní a známí, rádi využívají obdarovávání dětí k narozeninám či Vánocům našimi dárkovými kartami Toys and stories. Ty se dají uplatnit na stávající i nové předplatné hraček (funguje to obdobně jako dárková karta u Netflixu), udělají spoustu radosti a už se nestává, že by děti dostávaly hračky, které už mají nebo je nezajímají. Děti si s velkou radostí vybírají hračky, které jim přijdou v příštím balíčku a radost z dárku nemají jen jednou, ale několikrát (podle hodnoty dárkové karty). A na den, kdy dorazí nová várka hraček, se netěší jen děti – rodiče dobře vědí, že s novými hračkami se děti zabaví skoro samy a i oni si tak užijí klidný den.