Vítejte

Kdybych chodila na terapii, představila bych se asi takhle: Jmenuji se Martina, je mi 35 let a s narozením potomka se mi změnil život. Byly časy, kdy jsem spokojeně chodívala do práce, po večerech s mužem nebo s kamarádkami na večeři, do kina či na skleničku a ráda a hodně jsem cestovala, sportovala a četla knihy. Už si ani neumím vzpomenout, jaké to bylo (: Za posledních 13 měsíců, což se nápadně shoduje s věkem mého syna (a také se začátkem prvního lockdownu), se můj žebříček hodnot změnil. Vážím si maličkostí, jako je teplá káva, čisté kalhoty a prázdný koš na prádlo. Cestuji zejména na nákup a čtu v podstatě jen v čekárně u lékaře. Letáky a podobně.

Pokud bych měla hádat, nebudu asi mezi novopečenými rodiči výjimka. A tak bych byla ráda, abychom vám kromě půjčování zábavných  a inteligentních hraček a her mohli nabídnout i vlídný kout internetu, tady v sekci blog. Doufám, že se nám podaří vytvořit místo, kde bude možné mít vlastní názor, přečíst si jiný, klidně s ním nesouhlasit a přesto nesoudit. Diskutovat, polemizovat, učit se a nebo se utvrdit ve svém názoru. Slušně. Přiznám se, že jsem napnutá, jestli to dovedeme. Mě totiž taky čas od času bouchnou saze, tak si pojďme držet pěsti (: 

Blog by neměl být jen o dětech (i když o nich samozřejmě také), ale i o rodičích a pro rodiče. Některé články se dětem věnovat budou – jejich vývoji, hře, ale i dalším oblastem života – stravě a výživě, výchově, spánku a tak dále. Jiné se budou soustředit na blaho rodičů a kvalitu jejich života, protože spokojené dítě potřebuje spokojené(ho) rodiče (: A samozřejmě se tu čas od času ukážou nové hračky z naší hračkové knihovny.

Nový článek se tu objeví, doufejme, vždycky v pondělí. Pokud budete chtít, aby vám na nové příspěvky chodila upozornění, přihlaste se k odběru newsletteru a o nic nepřijdete (: 

Doufám, že se tu zase brzy potkáme.

Mějte se dobře,

Martina Rosová,

zakladatelka Toys and stories